HOME SOLAR BASE LTD Profile 2 SOLAR BASE LTD COMPANY NEWS CONTACT US SITEMAP GR | EN
NET METERING PV MOUNTING SYSTEMS SISTIMATA EKSOIKONOMISIS ENERGEIAS
SISTIMATA EKSOIKONOMISIS ENERGEIAS
Company News more
ask
bleft3

Η εταιρεία Solar Base L.t.d σχεδιάζει και παράγει βιομηχανικά προφίλ αλουμινίου για διάφορες κατασκευές. Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει στο εργοστάσιό της, ειδικό πρόγραμμα παραγωγής από αλουμίνιο και χάλυβα για τη δημιουργία ποιοτικών λύσεων στον κλάδο της Ηλιακής Ενέργειας.

Παράγει ολοκληρωμένα πιστοποιημένα (TUV) συστήματα σταθερής στήριξης με την ονομασία «SOLAR BASE» από αλουμίνιο κράματος υψηλών προδιαγραφών (EN.AW 6063T66-EN) με εξαρτήματα προσυναρμολογημένα σύμφωνα με τη χωροθέτηση της εγκατάστασης, για κατοικίες (ταράτσες – κεραμοσκεπές), για χώρους βιομηχανικών – βιοτεχνικών κτηρίων ή κτιρίων Δημόσιου – Ιδιωτικού Δικαίου ως και για Ηλιακά Πάρκα.

Έχοντας μεγάλη εμπειρία και ευαισθησία σε θέματα ενέργειας, έχει την κατασκευαστική δυνατότητα να προτείνει μία σειρά από ενεργειακές παρεμβάσεις που σκοπό έχουν την ενεργειακή αναβάθμιση ενός κτιρίου συμβάλλοντας, έτσι, σημαντικά, στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στην οικονομία και στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Προς αυτήν την κατεύθυνση η Solar Base L.t.d. αναλαμβάνει να αντικαταστήσει:

 • Παλαιά κουφώματα με ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου.

 • Το υπάρχον σύστημα θέρμανσης με αντλίες θερμότητας.

 • Τους κοινούς συμβατικούς λαμπτήρες με λαμπτήρες υψηλής τεχνολογίας LED.

 • Τα κλιματιστικά παλαιάς γενιάς με νέας γενιάς κλιματιστικά (inverter).

 • Τα συμβατικά συστήματα του Ζεστού Νερού Χρήσης (ηλεκτρικός θερμοσίφωνας) με ηλιοθερμικά συστήματα ή ηλιακούς θερμοσίφωνες.

 • Την κατανάλωση ηλεκτρισμού (ΔΕΗ)  με αυτόνομο Φ/Β ή υβριδικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Η Solar Base L.t.d. αντικαθιστά παλαιά κουφώματα κτιρίων με ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου (θερμομονωτικά).

Η διαφορά χρήσης θερμομονωτικού ή απλού συστήματος αλουμινίου έχει σχέση με 2 βασικές παραμέτρους ενός κουφώματος:

 

 • τη θερμομόνωση του κουφώματος.

 • την πιθανότητα εμφάνισης του φαινομένου της υγροποίησης των υδρατμών του εσωτερικού χώρου πάνω στις επιφάνειες του κουφώματος και ειδικότερα πάνω στο πλαίσιο. 

  

 

Η χρήση θερμομονωτικού συστήματος αλουμινίου βελτιώνει την απόδοση του κουφώματος και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις (κρύο – ζέστη).

 

Η Solar Base L.t.d. αντικαθιστά το υπάρχον σύστημα θέρμανσης με αντλίες θερμότητας που μπορούν να φθάσουν τους 650C μειώνοντας, έτσι, το κόστος της θέρμανσης εώς και 70%.

 

H αντλία θερμότητας είναι η συσκευή που αντλεί θερμική ενέργεια από μια θερμή δεξαμενή (αναφέρεται ως πηγή) που βρίσκεται σε χαμηλή θερμοκρασία προς μια καταβόθρα (συνήθως αέρας ή νερό) που βρίσκεται σε υψηλότερη θερμοκρασία είτε με την χρήση μηχανικού έργου είτε με την βοήθεια μιας θερμής δεξαμενής πολύ υψηλής θερμοκρασίας.

Η αρχή λειτουργίας της αντλίας θερμότητας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά ως επί το πλείστον στα συνήθη ψυγεία και καταψύκτες,τα κλιματιστικά και εν συνεχεία σε συσκευές παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης.Πολλές φορές ταυτίζεται ο όρος Αντία Θερμότητας με το κλιματιστικό.

Η διαφορά μεταξύ μιας Αντλίας Θερμότητας και ενός κοινού κλιματιστικού είναι ότι η Αντλία Θρμότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για θέρμανση όσο και για ψύξη λειτουργώντας βάσει του ίδιου θερμοδυναμικού κύκλου του οποίου η λειτουργία μπορεί να αντισταφεί ανάλογα με την ανάγκη.

α) Η Solar Base L.t.d. αντικαθιστά τους κοινούς λαμπτήρες με λαμπτήρες υψηλής τεχνολογίας LED     πετυχαίνοντας εξοικονόμηση έως 90% στην ηλεκτρική ενέργεια (kWh) χρήσης προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε συμβατικού τύπου λαμπτήρα.

 β) Η Solar Base L.t.d. μισθώνει σε κτηριακές εγκαταστάσεις ιδιωτικού  ή δημόσιου  δικαίου (βιοτεχνικές. εμπορικές, βιομηχανικές εταιρίες, σχολεία, νοσοκομεία, υπουργεία, δήμους κ.α.)  τις υπάρχουσες λάμπες με λαμπτήρες υψηλής τεχνολογίας LED, δίνοντας έτσι, τη δυνατότητα της γρήγορης αντικατάστασης με μηδενικό αρχικό κόστος.

Εφαρμογή προγράμματος χρηματοδότησης «Easy Save Easy Pay». Με ελάχιστο αρχικό κεφάλαιο, δίνεται η δυνατότητα αντικατάστασης του ενεργοβόρου φωτισμού με φωτιστικά υψηλής τεχνολογίας LED.  Οφέλη του προγράμματος:

 • Ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση (3 ισόποσες δόσεις στην αρχή του προγράμματος)

 • Αποπληρωμή της επένδυσης μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας που επιτυγχάνεται (μέχρι την απόσβεση, το 80% της εξοικονόμησης ενέργειας χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή της επένδυσης και το 20% παραμένει ως οικονομικό όφελος στον επενδυτή). Μετά την απόσβεση (2-4 έτη) και για όλη την υπόλοιπη διάρκεια ζωής των λαμπτήρων (50.000ώρες) ολόκληρο (100%) το οικονομικό όφελος παραμένει στον επενδυτή.

 •  

Μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα λαμπτήρων υψηλής τεχνολογίας LED συγκριτικά με άλλες συμβατικές πηγές φωτισμού είναι:

 • Η μεγάλη διάρκεια ζωής τους που μπορεί να φτάσει τις δεκάδες χιλιάδες ώρες

 • H χαμηλή κατανάλωση ενέργειας

 • Το χαμηλό κόστος συντήρησης

 • Δουλεύουν και σε 12Volt. Μπορούν να τροφοδοτηθούν από φωτοβολταική εγκατάσταση

 • Η απουσία του ενοχλητικού τρεμοπαίγματος που εμφανίζεται στους λαμπτήρες    φθορισμού

 • Η αντοχή στην θερμότητα, το ψύχος, τις κρούσεις και τους κραδασμούς

 • Η ελάχιστη μείωση της απόδοσης τους από την χρήση λειτουργίας (on/off)

 • Η απουσία ευθραύστων υλικών, γεγονός που τα κάνει υδατοστεγή και κατάλληλα για χρήση σε εξωτερικές συνθήκες και στην ναυτιλία

 • Η δυνατότητα για ενσωμάτωση τους εντός των δομικών υλικών ενός κτιρίου

Η Solar Base L.t.d. αντικαθιστά τα παλαιότερης γενιάς κλιματιστικά με νέας γενιάς κλιματιστικά (inverter), μειώνοντας στο 50% την κατανάλωσή τους.

        

           

Στα νεότερης γενιάς κλιματιστικά (τεχνολογίας inverter), το κλιματιστικό στην αρχή λειτουργεί στα υψηλότερα επίπεδά του, μέχρι να πλησιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. 
Στη συνέχεια, λειτουργεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα προκειμένου να διατηρήσει την θερμοκρασία πολύ κοντά στα επιθυμητά ρυθμιζόμενα όρια (π.χ. 22°C). 

Στα παλαιότερης γενιάς κλιματιστικά (όχι τεχνολογίας inverter), το κλιματιστικό στην αρχή λειτουργεί στα υψηλότερα επίπεδα του μέχρι να πλησιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία και απενεργοποιείται. Στην συνέχεια επαναλειτουργεί στα υψηλότερα επίπεδά του προκειμένου να διατηρήσει την θερμοκρασία πολύ κοντά στα επιθυμητά ρυθμιζόμενα όρια (π.χ. 22°C).  Η διαδικασία αυτή είναι επαναλαμβανόμενη και έχει ως αποτέλεσμα μία πολύ μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. 


Σύμφωνα με την παραπάνω αρχή λειτουργίας τα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς κλιματιστικών (inverter) έναντι της παλαιότερης γενιάς κλιματιστικών (όχι inverter) είναι τα εξής:

 • 30% εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας (kWh)

 • Ελάχιστα επίπεδα θορύβου 

 • Διατήρηση της θερμοκρασίας σε σταθερά επίπεδα 

 

Η Solar Base L.t.d. αντικαθιστά τα συμβατικά συστήματα του Ζεστού Νερού Χρήσης (ηλεκτρικός θερμοσίφωνας) με ηλιοθερμικά συστήματα ή ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Γενικά τα συστήματα αυτά αποτελούνται από το κύκλωμα των ηλιακών συλλεκτών (παραγωγή ενέργειας), το θερμοδοχείο αδρανείας (αποθήκευση ενέργειας), ένα σύστημα βοηθητικής ενέργειας (ηλεκτρικός λέβητας, λέβητας πετρελαίου –αερίου- βιομάζας, αντλία θερμότητας), ένα σύστημα θέρμανσης (θερμαντικά σώματα, ενδοδαπέδια, fan coils) και ένα σύστημα ελέγχου. Η ιδανική εφαρμογή του συστήματος είναι για συστήματα θέρμανσης χαμηλών θερμοκρασιών (ενδοδαπέδια, fan coils), ενώ για θέρμανση με θερμαντικά σώματα αναμένεται μια μείωση της απόδοσης κατά 10%-15%.

 

Η αρχή λειτουργίας του συστήματος είναι ίδια με αυτή ενός κεντρικού συστήματος ηλιακών για θέρμανση Ζεστού Νερού Χρήσης. Η ενέργεια των ηλιακών συλλεκτών μεταφέρεται σε ένα καλά μονωμένο θερμοδοχείο και θερμαίνει αρχικά το νερό της κεντρικής  θέρμανσης και στη συνέχεια το ζεστό νερό χρήσης. Εάν η ηλιακή ενέργεια δεν επαρκεί, τότε τίθεται σε λειτουργία ο λέβητας και συμπληρώνει την απαιτούμενη ενέργεια. Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση καυσίμων και η θέρμανση των χώρων και του νερού χρήσης επιτυγχάνεται με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

 

Ένα από τα βασικά στοιχεία ενός σωστού συστήματος ηλιοθερμιάς είναι το θερμοδοχείο, το οποίο αποτελεί την "καρδιά" του συστήματος και πρέπει να είναι ειδικά μελετημένο και κατασκευασμένο για τον σκοπό αυτό.

Το θερμοδοχείο θα πρέπει να είναι καλά μονωμένο και κυρίως να βοηθά στην διαστρωμάτωση της θερμοκρασίας του νερού στο εσωτερικό του.

 

Η Solar Base L.t.d. αντικαθιστά την κατανάλωση ηλεκτρισμού (ΔΕΗ)  με αυτόνομο Φ/Β ή υβριδικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας.