ΑΡΧΙΚΗ SOLAR BASE LTD METAL DIMAL SOLAR BASE LTD ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ SITEMAP GR | EN
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ / ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ NET METERING-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ
Εταιρικά Νέα Περισσότερα
ask
bleft3

 

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο καθένας από εμάς για να εγκαταστήσει ένα φωτοβολταϊκό σύστημα και πώς θα επωφεληθεί με σημαντικές μειώσεις στο λογαριασμό του ηλεκτρικού. O «ενεργειακός συμψηφισμός» ή αλλιώς «net metering» είναι πλέον γεγονός στην Ελλάδα. Με την υπογραφή της υπουργικής απόφασης (ΥΑ) στις 30/12/2014 τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος 4203/2013, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να μπορούν να παράγουν οι ίδιοι πράσινη ενέργεια. Η ενέργεια αυτή θα προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ) και θα μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των καταναλωτών, χαρακτηρίζοντας τους ως αυτοπαραγωγούς. Ειδικότερα, η απόφαση καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων από αυτοπαραγωγούς για την κάλυψη ιδίων αναγκών με εφαρμογή ετήσιου ενεργειακού συμψηφισμού (net metering). Αυτού του είδος το θεσμικό πλαίσιο, ως βασική αρχή, εφαρμόζεται εδώ και καιρό σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες με μεγάλη επιτυχία. Οι καταναλωτές έχουν την δυνατότητα να παράγουν μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων

α) την ενέργεια που χρειάζονται για να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες,

β) να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο ως μέσο αποθήκευσης της πλεονάζουσας παραγόμενης ενέργειας ή

γ) να αντλήσουν ενέργεια από το δίκτυο όταν είναι αναγκαίο.

Στην Ελλάδα ισχύει ο ενεργειακός συμψηφισμός σε ετήσιο κύκλο. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στον αυτοπαραγωγό να αξιοποιήσει την συνολική ετήσια παραγόμενη ενέργεια από το φωτοβολταϊκό σύστημα και να την συμψηφίσει με τη συνολική ετήσια ενεργειακή κατανάλωση. Σύμφωνα με την απόφαση, κάθε φωτοβολταϊκό σύστημα μπορεί να έχει έως και 20kWp εγκατεστημένη ισχύ, είτε πρόκειται για ιδιώτη, είτε για επαγγελματία ή επιχείρηση. Για φωτοβολταϊκά συστήματα μεγαλύτερης ισχύος, ο περιορισμός που τίθεται είναι στο 50% της συμφωνημένης ισχύος κατανάλωσης του αυτοπαραγωγού με τον προμηθευτή ενέργειας. Σε ειδικές περιπτώσεις είναι δυνατή η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος έως και στο 100% της συμφωνημένης ισχύος κατανάλωσης, εφόσον ο κύριος του έργου είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού ή Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΙΔ – ΝΠΔΔ) που ενεργεί για κοινωφελείς ή δημοσίου συμφέροντος σκοπούς. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ένα φωτοβολταϊκό σύστημα διασυνδεδεμένο στο ηπειρωτικό δίκτυο δεν μπορεί να ξεπερνά τα 500kWp.

Ιδιαιτερότητες και υποχρεώσεις

Στα «Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά» (ΜΔΝ) και στην Κρήτη, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει το δίκτυο, τα όρια εγκατεστημένης ισχύος για φωτοβολταϊκά συστήματα είναι 10kWp και 20kWp αντίστοιχα. Ο περιορισμός του 50% της συμφωνημένης ισχύος κατανάλωσης για μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύει με όριο τα 20kWp για τα ΜΔΝ και τα 50kWp για την Κρήτη. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα για net metering μπορούν να εγκατασταθούν στον ίδιο ή όμορο χώρο με τις εγκαταστάσεις κατανάλωσης, δηλαδή επί του ίδιου κτιρίου, επί εδάφους ή άλλων κατασκευών σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις. Κάθε φωτοβολταϊκό σύστημα αντιστοιχίζεται με έναν μετρητή κατανάλωσης και η χρονική διάρκεια της σύμβασης ενεργειακού συμψηφισμού είναι είκοσι πέντε χρόνια.

 

 

NET METERING:ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ +25 ΕΤΗ!

Ρωτήστε μας για το NET METERING!

Εξασφαλίστε ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ με την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος για την κατοικία σας και τον επαγγελματικό σας χώρο!

Εξασφαλίστε ΔΩΡΕΑΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ με την εγκατάσταση Αντλίας Θερμότητας!

Εξασφαλίστε ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΥΣΙΜΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ με την χρήση Ηλεκτρικού αυτοκινήτου!

Εξασφαλίστε μέγιστη ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ στον φωτισμό σας με την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με λαμπτήρες τεχνολογίας LED!

Απαλλαχτείτε για 25 ΕΤΗ τουλάχιστον από το Ηλεκτρικό Ρεύμα ,τα Καύσιμα Θέρμανσης και τα καύσιμα Μετακίνησης.

ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΤ METERING

  • Ενεργειακή Αυτονομία και Ανεξαρτησία για την κατοικία σας και την επιχείρησή σας.
  • Μακροχρόνια Ενεργειακή εξασφάλιση χωρίς μελλοντικό κόστος.
  • Παράγουμε ένα καταναλωτικό είδος που έχει αυξανόμενη αξία.
  • Αποδέσμευση του κόστους διαβίωσης της οικογένειας σας από μελλοντικές αυξήσεις ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμων.
  • Κάλυψη για 25 τουλάχιστον χρόνια των μεγαλύτερων οικογενειακών-επαγγελματικών εξόδων.
  • Αύξηση της αξίας του ακινήτου σας.
  • Ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση του ακινήτου στο μέλλον βάσει της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας(κατοικίες χαμηλού ή μηδενικού ενεργειακού αποτυπώματος).
  • Όπως προκύπτει και από την οικονομική μελέτη,με μια αρχική επένδυση σήμερα εξασφαλίζουμε ένα σταθερό όφελος από σήμερα και για τουλάχιστον 25 χρόνια.

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

ΔΗΜΑΚΑΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 62, ΚΟΛΩΝΟΣ

210 5151151

info@solarbase.gr

Κατασκευή ιστοσελίδων & φιλοξενία ιστοσελίδων by Icop.gr